AVUSTRALYA WORK AND HOLIDAY PROGRAMI

Sadece ilk 100 kişi için

Avustralya Work and Holiday ile Avustralya’da 1 yıl süreyle tam gün çalışabilir, gezebilir, Dünyanın en yaşanası ülkesinde unutulmaz bir yaşam deneyimi kazanabilirsiniz. Dilerseniz 1 sene içersinde 4 aya kadar dil eğitimi de alabilirsiniz.  Türkiye’ye verilen 100 kişilik kota seri olarak dolduğu için başvuru sahiplerinin acele etmelerini özellikle öneriyoruz.

Program başvurusunda IELTS 4.5 seviyesinde İngilizce bilginizi kanıtlamanız gerekecektir. Lisans düzeyinde %100 İngilizce eğitimi almış olduğunuzu kanıtlayabilirseniz resmi sınav olmadan başvurunuz yapılabilir ancak Konsolosluk yine de IELTS puanı isteyebilir. 

 

AVUSTRALYA WORK & HOLİDAY PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

 

Kimler başvurabilir?

31 yaşından gün almamış olan Önlisans, Lisans programlarının en az 2 yılını tamamlamış olanlar, Master öğrencileri veya bu eğitimlerden mezun olanlar bu programa katılabilirler.

 

Başvurular ne zaman başlıyor?

1 Temmuz günü tüm başvurular işleme alınıyor.

 

Başvuru yapılmadan ne kadar süre önce belgeleri teslim etmek gerekiyor?

En az 15 gün önce tüm belgelerin hazırlanmış olması gerekiyor.

 

Vize işlemleri ortalama ne kadar sürüyor?

Başvuru temmuzda yapılıp ortalama 1-2,5 ayda sonuçlanıyor.

 

İngilizce’mizin ne düzeyde olması gerekiyor? Nasıl belgeliyoruz?

IELTS 4,5 veya TOEFL 80 ve üzeri olması gerekiyor. Sonuç belgesi de başvuruya ekleniyor.

 

Dışişleri bakanlığından alınması gereken belge nedir? Nasıl alınır?

Nota ismi verilen bu belge mezunlar için Dışişleri bakanlığından alınıyor. Başvuru işlemini biz yapıyoruz.  Notanın verilmesi halinde belgeler direkt olarak oradan Konsolosluğa gönderiliyor. 

 

Belgelerin aslı mı gönderilmeli? İngilizce tercüme gerekiyor mu?

Evet, tüm belgelerin asıllarıyla birlikte onaylı çevirilerinin de gönderilmesi gerekiyor. Çeviri işlemlerini biz yapıyoruz.

 

Vize Görüşmesi söz konusu mu?

Evet, vize görevlileri sizi arayarak telefonla Türkçe bir mülakat yapılıyor.

 

Eğer vizem çıktığı halde gidemezsem, hakkımı kaybediyor muyum?

Hayır, vize çıktığı takdirde 1 yıl içinde istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Vizeniz Avustralya’ya gittiğiniz günden itibaren başlar ve 1 yıl geçerlidir.

 

İşi ve konaklamayı kim buluyor?

İstenildiği takdirde konaklamayı biz ayarlayabiliriz. İş bulmak için ise Avustralya’da birçok web sitesi var, oradan kendileri buluyorlar. Gerekli görülürse o şehirdeki öğrencilerimizin irtibat numaraları verilebilir.

 

Aylık ne kadar kazanırım?

Avustralya’da devlet tarafından belirlenmiş olan saat ücreti 19 AUD, vergiler düşürüldüğünde saatlik minimum 16-17 AUD kazanılıyor. (Haftalık 500-750 AUD ). Kişisel beceri ve iş durumuna göre kazanç artmaktadır.

 

WORK AND HOLIDAY PROGRAM HARCAMALARI:

Avustralya'ya Gitmeden önce

TEMEL İŞLEM ÜCRETİ  250$  Standart Ücret (*)
VİZE ÜCRETİ  420 AUD  Konsolosluğun belirlediği kur üzerinden TL olarak
SAĞLIK SİGORTASI  350€ 1 yıl / sigorta işleminizi yapıyoruz.
 UÇAK  800€  Ortalama
 SAĞLIK KONTROLÜ  250 TL Gerekmesi halinde Konsolosluk ayrıca isteyecektir.
 DİĞER    İlk bir aylık konaklama ve cep harçlığı

Stardart ücrete neler dahil?

- Koşullarınızın Work & Holiday programına uygunluğunuzun değerlendirilmesi

- Belgelerinizin İngilizceye çevrilmesi

- Vize formunuzun doldurulması

- Dışişleri Bakanlığına Nota için başvuru yapılması

- Telefonla yapılacak vize görüşmenize hazırlanmanız

- Sağlık sigorta işlemlerinizin yapılması

- Uçak rezervasyonunuz yapılması

- Konaklama için destek

- Avustralya’da eğitim düşünürseniz ücretsiz ek danışmanlık

- Avustralya’daki yaşam konusunda rehberlik